Blogarchief: Mijn 10 favorieten

Blogarchive_Overview
Ik hoor je denken: Wat heeft een blogarchief in hemelsnaam te maken met een feestmaand? Nou, best wel wat eigenlijk. Want ondanks dat ik deze website alszijnde portfolio al een behoorlijk aantal jaren heb, doet hij pas sinds een jaar of twee dienst als blog. Bijna is mijn blog jarig, want na mijn afstuderen van de academie in 2013 ben ik begonnen met frequent bloggen. Over de start van mijn carrière, alles wat daarbij kwam kijken en de projecten waar ik aan werkte. Wat dat betreft is er dus weinig veranderd. Maar aangezien ik er in de loop van de tijd best wel wat volgers bij heb gekregen leek het me leuk vandaag eens wat ‘klassiekers’ (of eigenlijk gewoon mijn favorieten) uit de afgelopen twee jaar voor jullie op een rijtje te zetten.

1. (Op)knap kastje.
Met deze speel ik meteen al een beetje vals, want dit artikel is van voor de tijd dat ik ‘officieel’ begon met bloggen. Maar het is mijn eerste (en hopelijk zeker niet laatste) meubelstuk dat ik opknapte met gebruik van mijn illustraties en al zeg ik het zelf: hij is het delen waard!

Blogarchive-Cabinet

 

2. I am a lucky bastard.
Een artikel met een iets persoonlijker tintje. John en ik wonnen een couple shoot door de fantastische Judith van Velvetine. Tussen een kudde alpaca’s. Nee, beter wordt het niet.

Blogarchive-Velvetine

 

3. Italy llama invasion.
Wie mij al wat langer kent en/of volgt weet het inmiddels wel: als ik op vakantie ga, dan neem ik een lama op een stokje mee. Dit deed ik al eerder naar Londen en afgelopen jaar ook naar de westkust van Amerika. Zo ook tijdens onze reis door Italië twee jaar geleden.

Blogarchive-ItalyLlamaInvasion

 

4. Thirty five.
Weer een artikel met een persoonlijke noot. In 2013 werd mijn lief 35. En 35 dagen voor zijn verjaardag schreef ik elke dag een reden op waarom ik van hem houd. Klinkt zoetsappig misschien, maar soms moet je dingen gewoon hardop zeggen of ze opschrijven om ze extra kracht bij te zetten. Het resultaat van die 35 notities zie je in dit artikel.

Blogarchive-ThirtyFive

 

5. My vintage vending machine.
Telkens als hij ergens voorbij komt word ik overspoeld met vragen, maar ergens begin 2014 schreef ik er al een uitgebreid artikel over: mijn vintage ballenautomaat die trouw meegaat naar elke markt waar ik mijn items verkoop. Wat er precies in zit en wat het verhaal erachter is lees je terug in dit artikel.

Blogarchive-VendingMachine

 

6. Bailey’s milkshake recept.
Één van de lekkerste recepten die ik ooit illustreerde is toch wel deze ‘Milkshake voor Volwassenen’.

Blogarchive-BaileysMilkshake

 

7. Recap: On things you usually don’t see.
Over het algemeen laat ‘het internet’ alleen dingen zien die goed gaan. Mooie dingen, prachtige dingen, lekkere dingen, succesvolle dingen. De lelijke, mislukte en iets minder geslaagde dingen blijven meestal waar we vinden dat ze horen: diep weggestopt achter de schermen. In deze column was ik dat even een beetje beu en ik liet ze juist zien.

Blogarchive-Recap

 

8. Thirty two selfies.
Vorig jaar maakten mijn John en ik de reis van ons leven: een vijf weken durende roadtrip langs de westkust van de Verenigde Staten. (Bijna) elke dag maakten we een ‘selfie’ met de ‘selfiestok’ die overal verdacht veel bekijks trok. Je kunt zeggen wat je wilt over zo’n ding; wij maakten er 32 super-selfies mee, al zeggen we het zelf.

Blogarchive-Selfies

 

9. My knick knack collection.
Ik ben een verzamelaar. Ook op vakantie. Of misschien wel voornamelijk op vakantie. Ik trek overal troep vandaan en sjouw het mee, om het een halfjaar na thuiskomst allemaal naar de prullenbak te verhuizen. Deze keer niet, want ik maakte mijn verzameling ‘vakantietroep’ digitaal en verhuisde veel (maar niet alle) items vóór thuiskomst naar de prullenbak, want dat scheelde een heleboel ruimte in de koffer.

Blogarchive-KnickKnacks

 

10. Project Christmas.
Mijn bedrijfje groeide vorig jaar heel hard (gelukkig!). Aan het einde van het jaar was het tijd om alle mensen die me geholpen hadden met groeien daar eens voor te bedanken. Want groeien, dat doe je nooit alleen maar altijd met hulp van anderen.

Blogarchive_ProjectChristmas

 

Wat is jouw favoriete artikel dat ik (al dan niet) recent geschreven heb? Of zou je me graag over iets zien schrijven dat je hier nog niet hebt gezien? Laat het me weten in de comments!