Visitekaartjes voor John

Businesscard_JohnM_1Hoewel het hier op de blog vrij stil is geweest, is er de afgelopen weken genoeg gebeurd. Zo was John begin april uitgenodigd om te spreken op een filosofie-conferentie in Parma (Italië) en niet lang voordat hij richting het zonnige zuiden zou vliegen realiseerden we ons dat hij helemaal geen visitekaartjes had. Zonder een fatsoenlijk visitekaartje kun je op zo’n conferentie natuurlijk niet voor de dag komen en zo ontwierp ik een kaartje voor hem dat hij kon weggeven aan nieuwe connecties en potentiële opdrachtgevers.

Businesscard_JohnM_2B

Businesscard_JohnM_4

Omdat dit een ‘interventie-kaartje’ was heb ik niet uitgebreid aandacht besteed aan een concept of verhaal erachter. Er moest gewoon snel een kaartje zijn. Punt. Het geïllustreerde portretje van John had ik nog liggen en ik paste het iets aan. Ik kocht een bijpassend font et voilà: a business card is born.

Businesscard_JohnM_5

De Dr. Seuss quote op de achterkant was eigenlijk een grap en enkel bedoeld om aan te geven dat er op de achterkant van het kaartje een quote (eventueel van een filosoof of wat dan ook) zou komen. Maar John vond deze zo toepasselijk dat het uiteindelijk deze wijsheid van Dr. Seuss is gebleven.

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments. Ben je zelf op zoek naar een leuk visitekaartje? Ik ontwerp ze ook in opdracht! Neem daarvoor gerust contact met me op.