DIY vogelvoer feestje

Gastblog9_VogelvoerFeestje_9Ondanks dat ik groot fan ben van de zomer, is de herfst toch wel echt mijn favoriete seizoen. De kleuren van de bladeren, de geur die in de lucht hangt en de warmere kleding die weer uit de kast mag: ik houd ervan! Ja, warme kleding ja. Ik ben fan van gebreide vesten, laagjes en zware materialen en die zijn in de zomer doorgaans niet zo comfortabel. Oh en had ik het al gehad over de liters warme chocolademelk die je weer geoorloofd naar binnen mag werken? Enough said.

De kleding, geuren en kleuren even daargelaten; één van de leukste dingen van de herfst is naar mijn mening het feit dat je weer vogeltjes mag voeren. De vetbollen en pindaslingers mogen weer opgehangen worden in de tuin of op het balkon en daar word ik zó blij van. Ik ben namelijk gek op vogels en gezelligheid. En vogelfeestjes. Maar ook al zijn de hapjes lekker, zonder leuke aankleding is een feestje natuurlijk niet zo super feestelijk. Zeg nou zelf; die vetbollen en pindaslingers zien er niet bepaald gezellig uit, wel?

Daar breng ik vandaag verandering in want ik heb een hele leuke DIY voor een regenachtige zondagmiddag: Pimp Je Pindaslinger! Zo wordt het vogelvoer-feestje niet alleen een feestje voor de vogels, maar ook voor het oog. Doe je mee?

Dit heb je nodig:
– Een zak pelpinda’s
– Touw
– Een dikke naald
– Acrylverf
– Kwasten
– Een fineliner
– Een (plastic) bak of pot met water om je kwasten in af te spoelen
– Keukenpapier (voor het geval dat je knoeit)

Gastblog9_VogelvoerFeestje_1

 

Pak een handje pinda’s en begin met verven. Ja, zo simpel is het. Verf ze een effen kleur, geef ze stippen of streepjes of ga helemaal los en maak er poppetjes van. Alles mag, niks moet.

Gastblog9_VogelvoerFeestje_2

Gastblog9_VogelvoerFeestje_3

 

Laat de geverfde pinda’s even drogen en voeg (indien gewenst) wanneer ze helemaal droog zijn met zwarte fineliners accenten toe.

Gastblog9_VogelvoerFeestje_4

Gastblog9_VogelvoerFeestje_5

Gastblog9_VogelvoerFeestje_6

Gastblog9_VogelvoerFeestje_7

 

Rijg vervolgens de pinda’s aan een stuk touw. Je kunt zelf kiezen of je ze dicht tegen elkaar aan wilt hangen, of juist liever wat ruimte tussen de pinda’s laat. Ga los!

Gastblog9_VogelvoerFeestje_8

Gastblog9_VogelvoerFeestje_9

Gastblog9_VogelvoerFeestje_10

 

Dit was denk ik de makkelijkste DIY ooit, want nu ben je dus klaar. Hang de slinger op in je tuin (of het park, of het bos. Dat laatste deed ik voor het maken van de onderstaande foto’s omdat ik geen tuin of fotogeniek balkon heb) en laat die vogels maar komen!

Gastblog9_VogelvoerFeestje_11

Gastblog9_VogelvoerFeestje_12

Gastblog9_VogelvoerFeestje_13

Gastblog9_VogelvoerFeestje_14

Gastblog9_VogelvoerFeestje_15

Gastblog9_VogelvoerFeestje_16

Zoals ik al zei: heb je een keer niks te doen op een zondagmiddag dan is dit echt een leuk en makkelijk DIY project. En je hebt dubbel plezier: eerst met het maken van de slinger en later met vogeltjes kijken. Ga je nou zelf aan de slag met deze DIY, deel dat dan even met me op instagram (@verabertens), vind ik kei leuk! Succes!

P.S: ‘No birds were harmed in the process of this tutorial’. Maar echt: omdat de vogeltjes alleen de pinda’s opeten en de schilletjes weggooien is het voor de vogeltjes niet schadelijk om de pinda’s te verven. Dat is mede de reden waarom ik geen vetbollen heb geverfd, want die eten ze (buiten het netje) natuurlijk wel in zijn geheel op. En levende vogels zijn nou eenmaal leuker dan dode. Geloof me.