Workshop commerciële communicatie en onderhandelen door Sabine Metz

WorkshopSabine_1
Als ondernemer ben je nooit uitgeleerd. En dat geldt voor mij zeker op het gebied van zakelijk onderhandelen. Want hoewel ik als zelfstandig ondernemer op een heleboel vlakken écht op mijn plek zit, zijn er ook dingen die ik lastig vind aan het vak. Het commerciële aspect is daar een goed voorbeeld van. Want hoewel ik moet (en wil) leven van wat ik doe, heb ik nog wel eens moeite met mijn mannetje staan als het gaat om zakelijk onderhandelen. Soms schat ik mezelf te laag in en ga ik te snel akkoord met voorstellen die eigenlijk helemaal niet zo redelijk zijn. Toen ik zag dat de getalenteerde Sabine Metz een workshop gaf in commerciële communicatie en onderhandelen schreef ik me dus zonder aarzelen in.

WorkshopSabine_2

Afgelopen zaterdag vond de workshop plaats bij Tape in Arnhem. Samen met mede-ondernemers Suzanne, Michel, Evelien en Saske hadden we een super leuk en leerzaam gesprek over onze ervaringen met commerciële communicatie en hoe we die in de toekomst anders of beter zouden kunnen laten verlopen. Het was heel prettig om te merken dat ik niet de enige ben die soms met dit aspect van het ondernemerschap worstelt en ik ben blij dat ik deel heb mogen uitmaken van deze workshop. Sabine, Suzanne, Michel, Evelien en Saske; bedankt voor de openhartigheid en de leuke gesprekken!

WorkshopSabine_3

Wat zijn jouw zwakke(re) punten als ondernemer?