What’s in my bag: de illustrator editie

WhatsInMyBag_Illustrator_6Ondanks dat ik een groot deel van mijn werktijd doorbreng in mijn home office, ben ik ook voor mijn werk regelmatig ‘on the road‘. Of ik nu op weg ben naar een zakelijke afspraak of besluit een middag van werkplek te veranderen en neer te strijken in een lokaal hipster koffietentje: wanneer ik de deur uit ga voor mijn werk, sjouw ik behoorlijk wat met me mee. Daarom leek het me leuk jullie eens een kijkje te bieden in mijn ‘werktas’ in een ‘what’s in my bag: de illustrator editie’.

WhatsInMyBag_Illustrator_1

 

Wanneer ik veel items mee wil nemen, kies ik altijd voor een rugtas. Een rugtas verlicht de last op mijn schouders en ik vind een tas die in zijn geheel op mijn rug hangt handzamer en prettiger dan eentje die aan de zijkant van mijn lijf hangt, zeker als hij zwaarder is door alles wat ik erin doe. Van Duifhuizen tassen en koffers mocht ik een tas uitzoeken om te reviewen en aangezien mijn huidige rugtas écht aan vervanging toe was koos ik voor deze super mooie rugtas van Golla.

WhatsInMyBag_Illustrator_3

 

Maar wat zit er dan allemaal in? Dingen die dus onmisbaar zijn wanneer ik voor mijn werk de deur uit ga. Hieronder een overzicht op nummer:

WhatsInMyBag_Illustrator_6_Nummers

1. Mijn schetsboek. Dit ding is echt mijn wereld want ALLES staat erin; schetsen, ideeën, half uitgeschreven blogkartikelen, you name it.
2. Vulpotloden, een gum en fijnschrijvers voor als er getekend moet worden.
3. Mijn agenda. Ik verlaat het huis zelden zonder dat ding.
4. Een folder over mijzelf en mijn werk als illustrator; je weet tenslotte nooit wie je tegenkomt!
5. Patches. Deze jongens heb ik altijd bij me voor als ik toevallig een kledingwinkel in duik. Wanneer ik een leuk item tegenkom waar één van deze emblemen leuk op zou staan, dan kan ik meteen kijken of dat ook echt zo is.
6. Mijn iPad met daarop mijn portfolio. Niet alleen tik ik veel blogartikelen onderweg of op locatie op mijn iPad, ook is het altijd handig om een beknopt portfolio bij je te hebben voor het geval je potentiële klanten tegen het lijf loopt (dat gebeurt echt op de gekste plekken, geloof me!).
7. Iets zoets. Ik kan overvallen worden door een suikertekort (ik heb geen diabetes overigens) en dan krijg ik bibberbenen. Niet fijn als je ‘on the go‘ bent.
8. Visitekaartjes. Duh. De (zeer) beknopte versie van de eerder genoemde folder, maar met ruimte om er iets op te schrijven als dat nodig is.
9. Mijn telefoon.
10. Kleurstalen! Dit lijkt misschien een gekke, maar de kleuren die ik in mijn huis en home office heb gebruikt, heb ik altijd bij me. Mocht ik dan wat tegenkomen dat leuk zou staan in huis of mijn thuiskantoor, dan kan ik meteen even checken of het in het kleurenschema past wat ik in de verschillende ruimtes heb toegepast.

Natuurlijk zitten ook de ‘gebruikelijke’ dingen zoals mijn portemonnee, toilettasje en sleutels in mijn rugzak wanneer ik de deur uit ga, maar aangezien dit de ‘illustrator editie’ is, richt ik me nu vooral op voor illustratoren onmisbare items.

WhatsInMyBag_Illustrator_2

WhatsInMyBag_Illustrator_4

WhatsInMyBag_Illustrator_5

 

Ik heb mijn nieuwe rugtas nu een aantal keren meegenomen als ik erop uit ging en ik ben er heel blij mee. Hij heeft wat meer vakken (maar liefst vier aan de buitenkant en nog twee extra binnenin) dan mijn vorige rugtas, waardoor ik alle items die ik meeneem net even wat beter kan ordenen (ik ben heel geordend, dus dat komt goed uit) en ze dus ook sneller terug kan vinden als ik wat nodig heb. Niet meer eeuwig graaien naar mijn sleutels dus!

Welke items zijn onmisbaar in jouw tas? Laat het me weten in de comments!

 

* Dit artikel bevat items die ik heb gekregen. Dank je wel Duifhuizen tassen en koffers!*
* Dit artikel is geschreven in samenwerking metDuifhuizen tassen en koffers, maar de mening die ik uitdruk is oprecht en enkel en alleen van mij.*

 

share thisShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

2 Responses to "What’s in my bag: de illustrator editie"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*