Werkproces: Nieuwe visitekaartjes

Businesscards_Finished_1
Zoals je in mijn Photo Diary van vorige week al hebt kunnen lezen heb ik nieuwe visitekaartjes voor mezelf ontworpen. En naast dat ik er zelf natuurlijk blij mee ben, kreeg ik op sociale media bijzonder veel lovende reacties. Super leuk! Al een hele tijd loop ik rond met het idee om eens wat vaker het proces achter bepaalde projecten met jullie te delen. Om jullie meer inzicht te geven in hoe mijn werkproces verloopt en ook om te laten zien hoe ik uiteindelijk tot een eindproduct kom. Soms is die weg kort, soms is die behoorlijk lang. Vandaag is het dan zo ver en deel ik met jullie het werkproces van mijn visitekaartjes en natuurlijk het eindresultaat!

Toen ik begon met het ontwerpen van de kaartjes had ik al een behoorlijk duidelijk beeld in mijn hoofd. Ik wilde mijn confetti-illustraties gebruiken en op de achterkant wilde ik verschillende werken uit mijn portfolio. Maar ik was nog niet klaar met eisen stellen, want ik wilde ook nog ruimte hebben om op mijn kaartjes te kunnen schrijven. Zo gebruik ik ze namelijk al jaren als bedankkaartjes bij bestelling in mijn webshop. Een hoop eisen dus voor zo’n klein kaartje.

DrukwerkOkay, dit eerste ontwerp was het niet helemaal. Ik kon geen portfoliostukken vinden die qua kleur helemaal goed aansloten bij de confetti-illustratie op de voorkant (ik ben echt een nerd als het op kleur aankomt) en ik vond het er allemaal een beetje geforceerd uit zien. Ik besloot het over een andere boeg te gooien.
Weg met het portfoliowerk. Het idee is leuk, maar het moet wel passen. En als het visitekaartje leuk genoeg is, dan komen de mensen vanzelf mijn portfolio wel bekijken op mijn website, dacht ik. De volgende stap zag er zo uit:

Drukwerk
Met zo’n relatief rustige voorkant was het een logische stap om mijn gegevens naar de andere kant van het kaartje te verplaatsen en de confetti-illustratie meer ruimte te geven. Zo kan ik ook bij de illustratie schrijven in plaats van op de logo-kant van het kaartje. Win-win.

Drukwerk
Nog een beetje spelen met patroontjes et voila!

Drukwerk Drukwerk

Het is altijd spannend om de gedrukte kaartjes geleverd te krijgen. Je weet nooit of de kleuren precies zijn geworden zoals je wilt of dat er misschien op het drukwerk dingen te zien zijn die je op je scherm niet zag. Ik sta altijd met bonkend hart dozen drukwerk open te maken en ik was in dit geval super tevreden met wat ik in de doos aantrof. De kleuren van het drukwerk zijn helder, maar niet te fel (ik ben meer een pastel-meisje) en het contrast was precies goed. Ik ben blij en klaar om een heleboel nieuwe mensen te ontmoeten!

Businesscards_Finished_1

Businesscards_Finished_2

Businesscards_Finished_3

Businesscards_Finished_4

Vonden jullie het leuk dit proces zo te zien? Ik hoor graag in de comments of het voor herhaling vatbaar is!