The making of the Traffic Snake Game Movie

0
I promised you last week that I would share some behind the scenes footage of the Traffic Snake Game Movie. Well, here it is! Let’s take a peek into what the making-process looked like:

Vorige week beloofde ik jullie dat ik wat ‘achter de schermen’-materiaal van de Traffic Snake Game Film zou delen. Nou, hier is het dan! Kijk mee naar hoe het maakproces eruit zag:

First, I had to make a storyboard in which I would draw out all the ‘events’ in the movie and where I determined how much time each ‘event’ should take.
Eerst maakte ik een storyboard, waarin ik alle gebeurtenissen in de film schetste en waarin ik bepaalde hoeveel tijd deze gebeurtenissen allemaal in beslag moesten nemen.

1

2

Then there was drawing. LOTS of drawing.
Toen moest er VEEL getekend worden.

3

4

After giving my illustrations some colour (which I do digitally), it was time to print them and cut them out.
Nadat ik mijn illustraties digitaal had ingekleurd was het tijd om ze te printen en uit te snijden.

5

6

I organized all of my paper figures by scene, so that things would not get messed up while recording.
Ik ordende al mijn papieren figuurtjes per scène zodat het geen rommeltje werd tijdens het opnemen.

7

Then it was recording-time. I transformed my tiny kitchen (please excuse the mess) into a tiny film-studio, where I recorded the animation.
Daarna was het opname-tijd. Ik toverde mijn mini-keuken (sorry voor de rommel, hè) om in een mini filmstudio, waarin ik de animatie opnam.

7b

8

10

The voice-over you hear in the movie is actually my own voice. So after shooting the video-footage, it was time to record some audio, which I did in John’s studio.
De voice-over die je hoort in de film is mijn eigen stem. Dus nadat al het videomateriaal was opgenomen was het tijd om de studio in te duiken (John zijn studio in dit geval) om de voice-over op te nemen.

11

And last, but certainly not least, some serious moving editing had to happen!
En als laatste moest er nog serieus gemonteerd worden!

12

I hope you enjoyed seeing the process! If you have any questions, please leave them in the comments below.
Hopelijk vonden jullie het leuk om eens een kijkje in het proces te nemen! Als jullie vragen hebben, laat ze dan achter in de comments.