Photo diary: Mini getaway naar Engeland

UKgetaway_0
Wie mij op instagram volgt had het misschien al gezien, maar vorige week was ik op mini-vakantie in Engeland. Één van John zijn beste vrienden is een aantal jaren geleden naar Engeland verhuisd en vorig weekend vierde hij zijn veertigste verjaardag. Perfecte gelegenheid om eens langs te gaan en uiteraard een feestje te vieren. Er was zelfs sprake van een ieniemini lama-invasie.

We namen een kleine pre-vertrek-selfie op donderdag.

UKgetaway_1

Dit was ons uitzicht tijdens ons verblijf (onze lieve vrienden Nils en Kerry wonen op een boerderij op een heuvel). En ze zorgden ervoor dat we ons meteen thuis voelden, want ze hadden de Nederlandse vlag gehesen!

UKgetaway_2

UKgetaway_3

En dit was het uitzicht vanuit de tuin (wat een schatjes)! Ik heb nog een kalfje geaaid en het was één van de leukste dingen die ik ooit gedaan heb.

UKgetaway_4

Tijdens de lunch in Leeds kregen we deze super mooi geïllustreerde menukaart voor onze neus.

UKgetaway_5

Toen was het vrijdag en tijd voor het feest! We hadden het zo druk met socializen dat ik vergat foto’s te maken (doei ambitie tot model-blogger), maar ik spotte wel deze tof verlichte fiets voordat de rest van de gasten arriveerden.

UKgetaway_6

Op zaterdag was het tijd om even lekker uit te waaien. Laten we zeggen dat dat is gelukt want er stond VEEL wind op deze heuveltop.

UKgetaway_7

Zondag bezochten we het Yorkshire Sculpture Park. Het was (voor Engelse begrippen) goed weer en het park was erg leuk (en groot)! Er liepen zelfs schapen los tussen alle beeldhouwwerken.

UKgetaway_8

UKgetaway_9

UKgetaway_10

UKgetaway_11

UKgetaway_12

Op maandag brachten we een bezoekje aan Manchester. Ik was nog nooit in deze stad geweest en had er altijd nogal een hooligan-associatie mee. Maar we bezochten het zogeheten ‘Northern Quarter’ wat erg hipster-verantwoord was, dus van die hooligan-vibe heb ik weinig meegekregen. We hebben er heerlijk gegeten en we bezochten het Craft and Design Centre; een grote hal van twee verdiepingen waarin allemaal werkplaatsjes en winkeltjes van kleine ondernemers verzameld zaten. Doe mij zo’n stekje voor mij en mijn bedrijfje.

UKgetaway_13

UKgetaway_14

Op dinsdagochtend brunchten we nog even bij de Handmade Bakery in het dorpje Slaithwaite en daarna was het tijd om naar huis te gaan (ik zei dat het een mini-getaway was, he). Maar op onze ‘way out’ zag ik nog wel deze schattige minion-snoepjes.

UKgetaway_15

UKgetaway_16

Ik organiseerde (traditiegetrouw) zelfs een mini-lama-invasie. Echt mini deze keer, want de eerste twee dagen van ons verblijf was ik vergeten de lama uit mijn weekendtas te halen, waardoor ik hem dus simpelweg niet bij me had. Ik en mijn goede bedoelingen. Tijd om een nieuwe getaway te plannen zodat ik deze mislukte lama-invasie goed kan maken.

UKgetaway_17

UKgetaway_18