Photo Diary: Mei 2016

PhotoDiary_Mei2016_0Vorige maand kwam er geen Photo Diary online op deze blog, want ik had toen zo weinig foto’s gemaakt dat er eigenlijk bar weinig te vertellen viel. De afgelopen maand daarentegen had ik weer wat meer tijd om de dingen die in mijn leven gebeurden vast te leggen en zodoende presenteer ik jullie gewoon weer een overzicht van wat ik in de maand mei deed. Zo kluste ik erop los in ons nieuwe huis, hield ik een blogsale en ik maakte een naambordje voor op de gevel van onze nieuwe woning. Ready? Here we go!

Van wat ‘scarps’ van mijn handbedrukte vloeipapier maakte ik frietzakjes. In deze frietzakjes deed ik ‘zoete frietjes’ die ik op markten verkoop. Ik heb altijd al een zwak voor fastfoodverpakkingen gehad.

PhotoDiary_Mei2016_1

 

Na jaren zoeken is het dan zover: John en ik gaan (weer) samenwonen! Via een artikel in de krant vonden we een huisje waar we nu volop in aan het klussen zijn. En ik kan je vertellen dat het echt ontzettend tof gaat worden!

PhotoDiary_Mei2016_2

 

Ik kocht deze cactusstof op Mercado de Belcrum en ik vind het een ‘perfect match’ met mijn lama’s. Zodra ik weer achter de naaimachine kruip om beursjes te maken zal ik er ook zeker een aantal met deze combinatie maken.

PhotoDiary_Mei2016_3

 

In het kader van de verhuizing ben ik aan het opruimen geslagen. Mijn atelier moest er als eerste aan geloven en omdat ik nog een heleboel bruikbare spullen had waarvan ik het zonde vond om ze weg te gooien besloot ik een mega atelier blogsale te houden. Hoewel er al veel verkocht is zijn er ook nog best een hoop leuke items verkrijgbaar, dus neem nog even een kijkje!

PhotoDiary_Mei2016_4

 

Ook mijn kledingkast moest geloven aan mijn opruimwoede en ik sta er altijd versteld van dat je dan weer dingen tegenkomt waarvan je je afvraagt; waarom heb ik dit al zo lang niet meer gedragen? Mijn Galaxy-legging was er zo een.

PhotoDiary_Mei2016_5

 

Het was bevrijdingsdag en heerlijk weer en zo stond ik met mijn bestie Anneloes op de festivalmarkt van het bevrijdingsfestival in Den Bosch. Het was er razend druk en super gezellig!

PhotoDiary_Mei2016_6

 

Het heerlijke weer hield nog even stand (iets waar je je na deze week niets meer bij kunt voorstellen, maar dat even terzijde) en dus waren de omstandigheden perfect voor een dagje winkelen met een heerlijke ijskoffie.

PhotoDiary_Mei2016_7

 

Ik zat aan het begin van de maand in een klein dipje. Ik had weer net een groot project afgerond en het was even erg rustig aan het freelance-front. Die omstandigheden zijn perfect om overal aan te gaan twijfelen; komt er wel een nieuwe opdracht? Komt er dus wel weer geld binnen? Kan ik niet beter iets anders gaan doen? Kortom: het was tijd om even met mezelf bezig te zijn en niet met werk en dus besloot ik een flink eind te gaan fietsen met wat podcasts om te luisteren. Soms kan zoiets simpels echt perfect zijn en na die middag ging het meteen alweer een stuk beter met me.

PhotoDiary_Mei2016_8

 

Ter ere van ons samenwonen besloot ik John te verrassen met een ‘custom’ naambordje voor op onze ‘nieuwe’ gevel. De reacties op deze foto op instagram waren zo overweldigend dat ik heb besloten deze bordjes ook op aanvraag te maken. Dus: wil jij een naambordje van jou en je familie, neem dan even contact met me op!

PhotoDiary_Mei2016_9

 

Na alle markten van de afgelopen tijd was het nodig mijn ballenautomaat weer eens schoon en leeg te maken. Altijd leuk om ‘de buit’ er zo in te zien liggen.

PhotoDiary_Mei2016_10

 

Het was tijd om alle blogsale bestellingen naar het postkantoor te brengen. En geloof me; dat waren er een heleboel!

PhotoDiary_Mei2016_11

 

Ik trakteerde mezelf op de eerste aanwinst voor mijn nieuwe atelier: een Kit Cat Klock. Deze Amerikaanse klassieker staat al jaren op mijn verlanglijstje, maar ik had er voorheen nooit ruimte voor. In het nieuwe huis is die ruimte er wel en dus besloot ik er eentje aan te schaffen.

PhotoDiary_Mei2016_12

 

Het shoppen was/is nog niet voorbij want er moesten behoorlijk wat keuzes gemaakt worden. Voor de vloer in mijn atelier bijvoorbeeld. In de rest van het huis ligt goed/acceptabel laminaat, maar aangezien mijn atelier een gloednieuwe ruimte is (de zolder is met twee nokverhogende dakkapellen omgetoverd van rommelhok tot super lichte studio), moet daar dus een vloer in. Deze is het geworden:

PhotoDiary_Mei2016_13

 

Na al het shoppen, werken en klussen was het tijd voor een beetje ontspanning. Ik las over een nieuwe hotspot in Tilburg: Eethuis Twintig. Nouja, nieuw: het bleek dat Twintig al een jaar bestaat, maar John en ik waren er nog nooit geweest, ondanks dat John er praktisch om de hoek woont. We schamen ons diep. Het is oprecht één van de leukste plekken in Tilburg (in de Piiushaven om precies te zijn) die we nu kennen.

PhotoDiary_Mei2016_14

PhotoDiary_Mei2016_15

 

Toen was het tijd om weer wat exemplaren van mijn vloeipapier schoon te snijden, want ik was onderhand door mijn gesneden exemplaren heen. Soms vind ik het echt heerlijk om ‘hersenloos’ werk te doen.

PhotoDiary_Mei2016_16

 

Het moment was daar: We kregen de sleutel van ons nieuwe huis! Hoewel we eerder al wel wat konden klussen als onze huisbazen aanwezig waren, zijn we nu écht vrij om te gaan en staan waar en wanneer we willen.

PhotoDiary_Mei2016_17

 

En zo kon het gevecht tegen het bordeauxrode behang beginnen. Onze slaapkamer is helemaal behangen met deze gruwel die ook nog eens op plekken loskomt van de muur. Gelukkig was het behang redelijk goed over te schilderen. Nu op naar de andere slaapkamers die respectievelijk lila en geel behang hebben en alle binnendeuren en kozijnen die zalmroze zijn. Joe.

PhotoDiary_Mei2016_18

 

Ik stortte me op een nieuw project (waarover volgende week meer) waarvoor ik met veel glitter en een Gorilla-zeemeermin aan de slag ging:

PhotoDiary_Mei2016_19

PhotoDiary_Mei2016_20

 

Toen ik afgelopen weekend bij John de straat in liep lag deze lieverd in een raamkozijn te dutten.

PhotoDiary_Mei2016_21

 

Ook in Johns appartement moet er worden opgeruimd en er moeten (helaas) dingen weg omdat we twee huizen moeten samenvoegen tot één. Daarom hebben we (met pijn in het hart, dat wel) besloten onze vier vintage fauteuils op marktplaats te zetten. We zullen ze missen. Zijn deze stoelen iets voor jou? Bekijk dan de markplaats advertentie even.

PhotoDiary_Mei2016_22

 

Ik zat in dubio over welke kleur ik een kastje ga schilderen dat uiteindelijk bij het kussen van deze stoel moet gaan passen. Ik twijfelde tussen perzik, roze en okergeel. Waarschijnlijk wordt het okergeel, omdat delen van de stoel zelf al perzik zijn en het roze net niet het goede roze is bij andere accessoires die ik al heb. Maar 100% zeker ben ik eerlijk gezegd nog niet.

PhotoDiary_Mei2016_23

 

De awesome Marije bestelde alledrie mijn geborduurde emblemen vorige week en deze week deelde ze een foto van haar ‘gepimpte’ jeansjack. Ik vind het zó leuk om van dit soort foto’s van klanten te krijgen!

PhotoDiary_Mei2016_24

 

Zo zag mijn mei eruit. Ik kan niet wachten om te zien wat juni me allemaal gaat brengen. Wil je up to date blijven van waar ik zoal mee bezig ben? Volg me dan op instagram.