Nieuw binnen: Kerstkaart

kerstkaart_2016_1
Ik heb het er hier al een eeuwigheid over, maar hij is er eindelijk hoor jongens! Mijn kerstkaart van dit jaar. Volgens mij zeg ik dit elk jaar, maar het ontwerpen van de jaarlijkse kerstkaart is echt een van de hoogtepunten van mijn jaar. Hoe het begint met een hersenspinsel en uitgroeit tot een idee. Van schetsfase, tot fotograferen tot nabewerken; het hele proces is leuk. En ja, dat komt mede omdat ik terwijl ik aan de kaart werk van mezelf naar mijn Spotify kerst-playlist mag luisteren (ook al is het pas september ofzo).

 

kerstkaart_2016_1b

Dit jaar is de kaart rond en dat heeft een goede reden, want ik bouwde een krans! Een kerstkrans is misschien wel mijn favoriete vorm van kerstversiering. De keuze om een krans te maken en deze vorm te geven als kerstkaart was dan ook makkelijk gemaakt! En het beste aan deze kaart is dat je er zelf heel makkelijk een echt dienstdoende kerstkrant van kan maken! Hoe? Maak een gaatje (met perforator of gaatjestang) bovenin de kaart, doe er een stukje touw of lint doorheen en hang hem aan je deur, voor het raam of in de kerstboom. Klaar is kerstkees!

 

kerstkaart_2016_2

kerstkaart_2016_3

kerstkaart_2016_4

kerstkaart_2016_5

 

De kaart heeft een doorsnede van 14,8 cm. De kaart is gedrukt op 285 grams sulfaatkarton en hij is afgewerkt met matlaminaat (een satijn-achtig laagje). Hij is per stuk of per voordeelsetje verkrijgbaar in mijn webshop en Etsy shop.

Wat vinden jullie ervan? Laat het me weten in de comments!