Mijn werk-bucketlist

BusyBeeBucketList_NL_1
Over iets minder dan een week word ik 30. Ik vind mijn verjaardag altijd een mooi moment om stil te staan bij wat er in mijn afgelopen levensjaar is gebeurd en waar ik in het komende jaar naartoe wil groeien. Omdat 30 worden (voor mij) net even wat zwaarder weegt dan iedere andere leeftijd, wil ik er dit jaar net even op een andere manier bij stilstaan. Ik deel namelijk mijn werk-bucketlist met jullie!

Het opstellen van een bucketlist is iets wat ik eigenlijk echt onzin vind. Ik hoef niet per se parachute te springen, vissen aan mijn voeten te laten knabbelen in een kuuroord of de grootste hamburger ter wereld te eten. Ik heb daarentegen als bezige bij wel een hoop dingen die ik nog zou willen maken, opdrachtgevers waarvoor ik zou willen werken en doelen die ik wil bereiken.

BusyBeeBucketList_NL_2

 

Met mijn 3oste verjaardag in het vooruitzicht leek het me leuk mijn werk-doelen eens op papier te zetten. Sommigen van deze doelen heb ik al jaren, andere zijn vrij recent. Een paar van deze doelen zijn echt een far stretch (maar hey: one can dream right?!), andere zijn wellicht wat realistischer. Maar je weet wat ze zeggen over dingen hardop uitspreken; dat ze dan in vervulling gaan. Laten we hopen dat dat bij dit lijstje ook zo is!

BusyBeeBucketList_NL_3

 

Eigen collectie met producten bij een winkelketen
Deze heb ik al heel lang op mijn lijstje staan. Denk een compleet door mij geïllustreerde/ontworpen/vormgegeven collectie bij bijvoorbeeld Paperchase of Anthropologie. Van opschrijfboekjes tot puffy stickers. Van servies tot tafelkleed. I want to do it all!

Prentenboek schrijven en illustreren
Hoewel ik het illustreren van een boek al op zak heb (hiermee bedoel ik natuurlijk Babyspel), is het nog steeds een droom van me een eigen verhaal helemaal uit te werken en te illustreren. Het idee is er al, nu nog de tijd en een uitgeverij vinden.

Characters ontwerpen voor Disney/Pixar film
Had ik al gezegd dat sommigen van deze items op de bucketlist far stretches zijn? Dit is er daar één van. Maar oh man, wat zou het mij tof lijken om characters te ontwerpen voor Disney of Pixar. Ik zie ze al voor me.

Recepten illustreren voor een kookboek/magazine
Ik houd van recepten illustreren en ik zou het graag vaker (en in opdracht) willen doen. Een maandelijks recept in Allerhande, Jamie Magazine of een kookboek vol geïllustreerde recepten maken? Yes, please!

Mijn illustraties inzetten voor een goed doel
Ik praatte hier op de blog al vaker over hoe illustreren soms voelt als een ‘plezierbaan’ en niet als iets waar je écht wat mee kunt bereiken in de wereld. Het lijkt me daarom heel tof mijn werk eens in te kunnen zetten voor een goed doel.

Kledingcollectie illustreren/vormgeven
Voordat ik naar de kunstacademie ging heb ik een klein jaar in de mode-industrie gewerkt. Ik werkte bij een bedrijf dat tassen ontwierp en dat vond ik ZO leuk dat de modewereld me nooit helemaal heeft losgelaten. Het lijkt me heel tof een leuke lijn (kinder)kleding te voorzien van mijn illustraties en patronen.

Een celebrity spotten met (één van) mijn items
Oh Lord. Hoe tof zou het zijn als bijvoorbeeld een Taylor Swift-kaliber beroemdheid eens gefotografeerd zou worden met een item van mij. Een patch op haar kleding ofzo, ik noem maar wat. Die foto zou ik inlijsten en boven mijn bed hangen.

Officiële postzegels illustreren
Hoewel je tegenwoordig bij PostNL je eigen postzegels kunt laten maken, lijkt het me toch heel tof om eens een lijn met officiële postzegels te illustreren. Of kinderpostzegels! Hoe cool zou het zijn als mijn ontwerpen heel Nederland door reizen en bij iedereen op de mat vallen. Ik droom nog even verder.

BONUS: Verpakking ontwerpen
Deze kwam bij me op terwijl ik dit artikel aan het schrijven ben en de foto’s al waren gemaakt, maar ik zet hem er toch op. Ik zou heel graag nog eens verpakkingen willen ontwerpen. En dan het liefst voor etenswaren of drankjes. Het lijkt me zo cool je eigen ontwerpen dagelijks terug te zien in een supermarkt!

Dat was hem jongens! Mijn werk-bucketlist met mijn allergrootste illustratie/ontwerp-wensen.

Wil je zelf ook een ‘Busy Bee Bucket List’ opstellen? Dat kan! Het lijstje dat je in dit artikel op de foto’s ziet is beschikbaar als gratis download. DOWNLOAD JOUW EXEMPLAAR HIER. En laat je me even weten wat je erop zet? Vind ik super leuk!