Ik zeefdrukte wat cadeaupapier

Screenprinting_Giftwrap_0
De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met het zeefdrukken van nieuw cadeaupapier. Ik maakte mijn eigen handgedrukte cadeaupapier vorig jaar voor het eerst, ter ere van een expositie voor Grafisch Atelier Raaf in Breda. Sindsdien gebruikte ik het om bestellingen mee in te pakken en ik verkocht het op de verschillende markten waar ik een kraam had (waar het cadeaupapier altijd erg goed in de smaak viel). Maar aan alles komt een eind, en zo ook aan mijn voorraad cadeaupapier. Er moest hoognodig een voorraad worden bijgedrukt en dus ging ik weer aan de slag in het grafisch atelier. Vandaag deel ik wat foto’s (en een video!) met jullie van het drukproces en het eindresultaat.

Ik heb alle vellen cadeaupapier gedrukt in ‘Irisdruk’; bij deze techniek werk je niet met verschillende drukgangen, maar met verschillende kleuren verf op dezelfde zeef, waardoor je freestyle kleurverlopen krijgt (ben ik fan van).

Screenprinting_Giftwrap_1

Screenprinting_Giftwrap_2

Screenprinting_Giftwrap_3

Screenprinting_Giftwrap_4

Screenprinting_Giftwrap_5

Screenprinting_Giftwrap_6

Screenprinting_Giftwrap_7

Screenprinting_Giftwrap_8

Screenprinting_Giftwrap_9

Gelukkig had ik John bij me om te assisteren en hij maakte ook een filmpje van het drukproces (sorry voor de herrie, maar de druktafel zuigt het papier vast en klinkt dus als een uit de kluiten gewassen stofzuiger).

Deze twee dagen handwerk resulteerden in pakweg 350 handgedrukte vellen vloeipapier, courantpapier en kraftpapier. Ik kan dus voorlopig weer even vooruit, al moet ik wel al die vellen nog even met de hand schoonsnijden.

Screenprinted_Giftwrap_Finished_1

Screenprinted_Giftwrap_Finished_2

Screenprinted_Giftwrap_Finished_3

Screenprinted_Giftwrap_Finished_4

Screenprinted_Giftwrap_Finished_5

Screenprinted_Giftwrap_Finished_6

Screenprinted_Giftwrap_Finished_7

Screenprinted_Giftwrap_Finished_8

Screenprinted_Giftwrap_Finished_9

Screenprinted_Giftwrap_Finished_10

Screenprinted_Giftwrap_Finished_11

Screenprinted_Giftwrap_Finished_12

Screenprinted_Giftwrap_Finished_13

Screenprinted_Giftwrap_Finished_14

share thisShare on FacebookTweet about this on TwitterPin on Pinterest

5 Responses to "Ik zeefdrukte wat cadeaupapier"

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *


*