Gast artikel voor Team Confetti #4: Vega Mini Corn Dogs!

Corndogs_DIY_Voorblad
Voor wie mij en/of mijn blog al langer kent is het geen geheim meer: ik heb een (niet zo) lichtelijke obsessie met Amerika. Vorig jaar maakte ik samen met mijn wederhelft een vijf weken lange roadtrip langs de oostkust van de Verenigde Staten en hoe cheesy cliché het ook mag klinken; ik voelde me daar meer thuis dan in ons eigen Nederland. Eindelijk zag ik alles dat ik in mijn hoofd had alszijnde ‘geweldig’, ‘fantastisch’ en ‘het einde’ in het echt. Ik werd (nog meer) verliefd op de landschappen, de cultuur en de mensen. Oh ja, en het eten! Daarom wil ik vandaag een typisch Amerikaans recept (okay niet typisch Amerikaans want dan had er ‘echt’ vlees in gezeten) met jullie delen: Vegetarische Corn Dogs! Nu hoor ik je denken; wat zijn Corn Dogs?! Kort door de bocht: Hotdogs op een stokje. Maar dan anders. Het ziet er misschien ingewikkeld uit maar het is SUPER makkelijk en ook nog eens mega fancy! En als een waar Amerikaans kindermenu volgt aan het eind van dit artikel ook nog eens een kleine verrassing. Ik zeg: doorlezen!

Benodigdheden (voor 10 Corn Dogs):
– 1 schaaltje vega worstjes (deze bijvoorbeeld)
– 500 ml. zonnebloemolie (om in te frituren)
– 60 gram bloem
– 60 gram maïsmeel
– 1 eetlepel suiker
– 2 theelepels bakpoeder
– 120 ml. melk
– 1 ei
– Zout en peper (en cayennepeper als je van pittig houdt)
– Cakepop-stokjes of saté-prikkers

Bereiding:
Verwarm de zonnebloemolie langzaam op matig vuur in een grote wok (liefst met deksel).
Snijd de vega worstjes door midden en prik een cakepop-stokje of saté-prikker in de platte kant van het worstje. Leg ze dan even weg.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_1

Gastblog4_Corndogs_bereiding_2

Doe de bloem, maïsmeel, suiker en bakpoeder in een grote kom. Voeg naar smaak zout en peper (en eventueel cayennepeper) toe. Je kunt de bloem en het maïsmeel eerst zeven om klontjes te voorkomen.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_3

Kluts in een andere kom het ei en de melk goed door elkaar.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_4

Meng vervolgens het eiermengsel met een spatel door de bloem-bende die je in de andere kom hebt gemaakt.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_5

Nu komt het leuke deel! Dip de worstjes op een stokje één voor één in het beslag (het kan handig zijn om hiervoor het beslag in een maatbeker te doen of in iets anders wat hoog en smal is) en leg ze (voorzichtig!) in groepjes van twee of drie in de wok met hete olie.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_6

Ziet ze gaon! Frituur je Corn Dogs tot ze mooi goudbruin zijn (ongeveer twee tot drie minuten). Haal ze vervolgens met een tang uit de wok en laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

Gastblog4_Corndogs_bereiding_7

Gastblog4_Corndogs_bereiding_8

Een laatste moederlijke waarschuwing: pas op met frituren! Zeker op open vuur! Gebruik bij voorkeur een pan/wok met deksel en zorg dat de olie niet te hoog in de pan staat zodat de vlam er niet in kan slaan. Wees voorzichtig met jezelf!

De Corn Dogs zijn super lekker met chilisaus. Eet ze als snack of serveer ze als maaltijd met bijvoorbeeld coleslaw en gebakken aardappeltjes.

Gastblog4_Corndogs_opgediend_1

Gastblog4_Corndogs_opgediend_2

Gastblog4_Corndogs_opgediend_3

Gastblog4_Corndogs_opgediend_4

Je kunt dit recept natuurlijk ook met gewone knakworsten maken die je halveert. Of voor de echt luie mensen: met cocktailworstjes. Maar aangezien ik het idee om minder vlees te eten toejuich en deze vega worstjes in mijn opinie ook nog eens véél lekkerder zijn dan worstjes van vlees (al is het alleen al maar omdat er geen schuldgevoel aan vastplakt) is het recept vegetarisch!

Kindermenutje op? Dan volgt nu de verrassing! Want wie heeft gezegd dat je niet met je eten mag spelen? Dat is zóóóó jaren ’90! Aangezien ik een groot voorstander ben van ‘unsuccessful adulting’ (iets waar Olga hier al eerder over geschreven heeft) kunnen jullie de poten, oren en neuzen die je op de eerste afbeelding van dit artikel afgebeeld ziet hier als DIY kit lekker downloaden en jullie eigen ‘Corn Dogs’ knutselen. Lang leven het eeuwig levende innerlijke kind! Have fun!