Mijn favoriete Spotify playlists voor tijdens het werken

Spotifyfavs
Het zal voor mensen die frequent mijn blog lezen geen nieuws meer zijn, maar ik zit tot over mijn oren in een doorwerk-zomer. En dat vind ik geen enkel probleem zolang het werk leuk is (check!) en ik Spotify kan luisteren (dubbel check!). Als ik moest kiezen tussen een maand lang niet kunnen eten vanwege financieel barre tijden of een maand geen Spotify luisteren, dan koos ik het eerste. Ik heb nu een jaar of drie een abonnement en ik kan echt niet meer zonder. Als ik een nieuwe artiest wil uitchecken hoef ik niet meer oldschool cd’s te gaan luisteren bij de free record shop (hoewel dat ook zo zijn charme had) en als ik geen inspiratie heb om zelf iets te zoeken dan zet ik een playlist op die bij mijn stemming past en dan doet Spotify de rest.

Gedurende de jaren heb ik dan ook verschillende go-to playlists ontdekt die perfect zijn voor een (lange) werkdag. Ik heb voor verschillende stemmingen en werkzaamheden (ja, echt!) favoriete playlists. Vandaag deel ik mijn top 5 met jullie.

Spotifyfavs_1

1. Monday Morning Mood.
Ik geef het toe; ik luister deze playlist niet alleen op maandagen. Deze mix van deep house met hier en daar een vleugje urban werkt voor mij super goed als ik me goed moet kunnen concentreren. Bij het schrijven van blogartikelen of het uitdenken van een concept bijvoorbeeld.

Spotifyfavs_2

2. Your Favorite Coffeehouse.
Volgens mij is dit één van de meest beluisterde playlists op Spotify ooit. En terecht wat mij betreft, want zo klinkt de muziek in mijn persoonlijke favoriete koffiehuis ook. Relaxte singer-songwriter muziek perfect voor een regenachtige dag en wat schets- of tekenwerk. En als je deze playlist aanzet in combinatie met coffitivity (de geluiden van espresso apparaten en geroezemoes van gesprekken) dan lijkt het helemaal alsof je buiten de deur aan het werk bent.

Spotifyfavs_3

3. Upbeat + Summer Sun.
Deze playlist is perfect voor zonnige dagen, maar dat verklapt de titel ook al. Vrolijke, upbeat nummers die voor mij prefect samen gaan met ‘doe’ werkzaamheden. Beursjes maken, bestellingen inpakken, illustraties uitsnijden. Instant vrolijkheid met een leuke mix van rock en electronische muziek.

Spotifyfavs_4

4. 50’s Party.
Als je mij een beetje kent dan weet je dat ik helemaal gek ben van de fifties. Zo ook van de muziek. Een stiekeme droom van mij is om ooit een echte diner te hebben en runnen (zo’n roestvrijstalen bakbeest met neonletters), mocht ik ooit een career-change overwegen. Fifties muziek is voor mij een echte inspiratiebron en deze playlist draai ik vaak als de creativiteit in mijn hoofd ver te zoeken is.

Spotifyfavs_5

5. #FeelGoodFriday
Deze playlist bevat alles wat je nodig hebt voor een ‘het is vrijdag en bijna weekend’ vibe (hoewel ik deze ook op andere dagen van de week aanzet hoor). Van vrolijke klassiekers tot nineties guilty pleasures; je kunt simpelweg niet naar deze playlist luisteren zonder een glimlach op je gezicht te krijgen.

Heb jij een Spotify abonnement? En wat zijn jouw favoriete playlists? Ik ben altijd op zoek naar nieuwe muziek-inspiratie, dus laat je tips achter in de comments!