Een ode aan A. A. Milne


Wie kent ze niet? De prachtige uitspraken die Pooh, Piglet en Eeyore doen in de verhalen van Winnie the Pooh. Al deze oneliners zijn het product van het briljante brein van A. A. Milne en aangezien hij ook taalkundig vorm gaf aan één van mijn favoriete citaten allertijden, vond ik het tijd voor een ode aan deze beste man.

Die ode breng ik door middel van een nieuwe mini-prent met mijn favoriete citaat ‘Weeds are flowers too, once you get to know them’ erop. Het design kun je kennen van de notitieblok die ik vorig jaar uitbracht. De tekst (deels in roze folie) heb ik speciaal voor deze prent vormgegeven.

Kunnen we nog even stilstaan bij hoe briljant dit citaat is? Vrij vertaald luidt het ‘Onkruiden zijn ook bloemen, als je ze eenmaal leert kennen’. En ik vind dat zo hartverwarmend. We zijn zo snel in het (ver)oordelen van anderen op basis van non-nieuws of dito kennis. Waarom zouden we dat niet eens achterwege laten en pas oordelen als we iemand kennen?

De prent is (net als mijn nieuwe herfst prent) gedrukt op A5 formaat op 400 grams karton. De voorkant is afgewerkt met een matlaminaat en details van felroze folie (glitters, mensen. Het leven draait om glitters). Iedere prent zit netjes verpakt in een cellofaanzakje met een kartonnetje erachter om kreuken te voorkomen. De prent is vanaf nu te koop in mijn Etsy shop en webwinkel.

En voor de echte Milne fans (en eigenlijk voor iedereen die van goede films houdt) heb ik nog de volgende tip: De film Christopher Robin draait momenteel in de bioscoop en houd je van de melancholische stemming waarmee de Pooh verhalen doordrenkt zijn, dan is deze film écht een aanrader. Ook als je van prachtige beelden, briljant vormgegeven karakters en dus de citaten van Milne houdt. Of als je gewoon een reminder nodig hebt dat je nooit of te nimmer het kind in jezelf moet vergeten. Ga hem zien! Ook onderstaande trailer bevat weer een citaat waar je U tegen zegt: ‘I always get to where I’m going be by walking away from where I’ve been’. Ja, zo simpel kan het zijn.

Heb jij een favoriet citaat (hoeft niet van A. A. Milne te zijn)? Laat het me weten in de comments!