Een nieuw gezicht

Folder_FranjeDesign_1
Het afgelopen jaar is er veel veranderd voor mij. Ik ben verhuisd, ten huwelijk gevraagd en ik heb veel persoonlijke groei doorgemaakt. Voor mijn gevoel is die persoonlijke groei sinds een tijdje ook goed terug te zien in mijn werk. Dit viel mij het meeste op toen ik een paar maanden geleden eens door mijn instagram tijdlijn zat te scrollen. Daar waar ik eerst met heel subtiele (vaak pastel-achtige, vervaagde) kleuren en een stevig ‘Nashville’ instagram-filter werkte, zag ik nu dat alles wat ik maak veel kleurrijker en uitbundiger is. En ineens realiseerde ik me dat dat niet alleen in mijn werk zo is. Mijn garderobe is veranderd (ik draag nu veel meer kleur dan een paar jaar geleden), ik heb ons nieuwe huis veel kleurrijker en contrastrijker ingericht dan mijn vorige woning en ik voel me meer ‘mezelf’ dan ooit. Misschien ben ik volwassen geworden. Hoewel ik hoop van niet, want ik haal graag het kind in mijzelf naar boven.

Folder_FranjeDesign_2

 

Toen ik vorige maand mijn kraam op de Swan Market had opgebouwd, kwam ik ineens tot de conclusie dat wat ik daar had staan helemaal niet meer bij me paste (hier sprak ik daar al over). Het kanten kleedje, de bijna brocante etagere die ik gebruik om mijn beursjes in te zetten. Het voelde niet meer goed. Alsof ik een kledingstuk aan had dat niet meer paste.

Het ‘gezicht’ van franje design paste ineens niet meer bij wie ik ben als persoon. En daar moest iets aan veranderen. Daar waar ik me jaren geleden maar wat graag verstopte achter mijn merk, vind ik het nu heel belangrijk om te laten zien wie daar achter zit. Want dat merk, dit blog en die freelance illustrator ‘draaien’ allemaal op één persoon: ik. En het feit dat ik al die ballen in mijn eentje (met de nodige support van John, mijn ouders en vrienden natuurlijk, ik zou dit niet zonder ze kunnen) hoog houd is iets om super trots op te zijn, niet iets om je achter te verschuilen.

Folder_FranjeDesign_7

 

Met mijn ‘optreden’ op Creative Life in mijn achterhoofd besloot ik direct iets te veranderen aan dat ‘verkeerde voorkomen’ van mijn merk en mijzelf. Al langer wilde ik (naast een flyer die ik meestuur met webshop bestellingen) een uitgebreide folder maken waarin ik vertel over alles wat mijn bedrijf inhoudt; mijn merk ‘franje design’, mijn werk in opdracht als freelance illustrator en mijn blog. Creative Life was voor mij het uitgelezen moment mijn nieuwe ‘ik’ op de kaart te zetten.

Folder_FranjeDesign_3

 

En zo ontwierp ik een folder en flyer die helemaal bij die ‘nieuwe ik’ passen. Ergens voelt het nog raar en onwennig mijzelf (en dan bedoel ik met name mijn eigen gezicht) zo prominent op de voorgrond te plaatsen en echt onderdeel te maken van mijn bedrijf en mijn merk. Van de andere kant ben ik er nu van overtuigd dat de mens achter het merk degene is die dat merk maakt tot wat het is en dat dat iets is om trots op te zijn en wat gezien mag worden.

Folder_FranjeDesign_4

Folder_FranjeDesign_5

Folder_FranjeDesign_6

 

Het gekke van het doormaken van groei als deze is dat het zo langzaam gebeurt dat je het pas opmerkt als je op een dag de tijd neemt om terug te kijken op hoe het ooit was en te voelen alsof dat in een ander tijdperk, een andere dimensie plaatsvond. Ik verwonder me over een hoe een mens kan blijven groeien en ik kan niet wachten om te zien hoe die groei zich voor mij blijft uitrollen. Want deze kleurrijker, uitbundiger en opener versie van mijzelf is vast en zeker (en hopelijk) niet de laatste die ik van mijzelf ga zien.

Folder_FranjeDesign_9

Folder_FranjeDesign_10

 

Wat is voor jou een belangrijk moment van groei geweest? En hoe kwam jij erachter dat je zo gegroeid was? Ik hoor het heel graag van je in de comments.