Creative Life

CreativeLife_0
Ik kondigde vorige week al aan dat ik op Creative Life aan de tekentafel van HappyMakersBlog zou praten over het ontwerpproces van Babyspel en afgelopen zondag was het dan zover. Ik reisde af naar de Werkspoorkathedraal in Utrecht om daar te praten over alles omtrent het illustreren en vormgeven van een boek.

CreativeLife_1

CreativeLife_3

CreativeLife_4

 

Monique had weer enorm haar best gedaan op de aankleding van haar ruimte op de beurs. Van iedere illustrator die kwam praten op één van de drie dagen hing een canvas doek met daarop werk van de illustrator in kwestie. Alles wat super mooi aangekleed (dat gold overigens voor de hele beurs) en zag er tot in de puntjes verzorgd uit.

CreativeLife_5

 

Wat ik vooral heel leuk vond om te merken was de diversiteit van de mensen die aanschoven bij het gesprek; van professioneel illustrator tot ‘gewoon creatieveling’ tot mensen die zelf bezig waren met het illustreren van een boek. Het was zó leuk om deze mensen te mogen ontmoeten en de interesse in mijn proces was groot. Van tevoren dacht ik nog; ‘wie is er in vredesnaam geïnteresseerd in al mijn lelijke schetsen’, maar die voor mij lelijke schetsen bleken voor anderen heel inspirerend te zijn en te helpen in het verkrijgen van inzicht in hoe zij zelf hun creatieve processen kunnen indelen.

CreativeLife_2

 

Nog even een groot compliment voor de organisatie en standhouders van Creative Life; alles zag er prachtig uit en er was een enorme diversiteit aan deelnemers, workshops en andere activiteiten. Ik ben er volgend jaar zeker weer bij!

CreativeLife_6

CreativeLife_7

CreativeLife_8

CreativeLife_9

 

Zijn jullie ook naar Creative Life geweest? Zo ja; wat vond jij het leukst? Laat het me weten in de comments!

Foto 1, 2 en 5 zijn gemaakt door Monique van HappyMakersBlog.