Mijn spulletjes verzameling // My knick knack collection

Toen ik nog een klein meisje was nam ik altijd stapels ‘spullen’ mee terug van vakantie. Wat versta ik onder spullen, vraag je je af? Nou, bijvoorbeeld: Snoep papiertjes, kassabonnetjes, flyers, suikerzakjes, visitekaartjes, entreekaartjes, plattegronden, veertjes en kiezelstenen. Je kunt het zo gek niet verzinnen of ik nam het mee naar huis. Het achterliggende idee was altijd dat ik er, eenmaal thuisgekomen, een plakboek mee zou maken. Maar de waarheid is dat het daar eigenlijk nooit van kwam, dus wanneer ik mijn kamer opruimde een halfjaar nadat we terugkwamen van vakantie belandde de complete collectie in de prullenbak. En ik vroeg me af waarom ik al die ‘zooi’ überhaupt mee naar huis had gezeuld. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

San Francisco

Tijdens onze tijd in San Francisco stond het nummer ‘If you’re going to San Francisco’ van Scott McKenzie op repeat in mijn hoofd. En hoewel ik niet daadwerkelijk bloemen in mijn haar had, kon ik dat zet zo goed wel gedaan hebben want wat is San Francisco een feestje! En vooral in de zomer denk ik zo. Hoewel het natuurlijk hoogseizoen was vond ik de hordes toeristen niet zo vervelend als in Seattle. Ik werd verliefd op de gekleurde huizen, de ‘cable cars’ (die ik helaas niet fatsoenlijk op de foto heb gekregen) en natuurlijk: De Golden Gate Bridge. En San Francisco blijkt de thuishaven te zijn voor de hoofdkantoren van een aantal sociale media-bedrijven (bonuspunten voor wie er een paar kan spotten in de foto’s hieronder). Klik door voor onze San Francisco avonturen.
>> English after the jump

Read more »

Lassen Volcanic National Park

In de afgelopen artikelen over de verschillende staten waar ik ben geweest heb ik het gehad over natuurparken. En daar plaatste ik dan enkele foto’s van. Maar Lassen Volcanic was ZO’N bijzondere ervaring dat ik het simpelweg niet over mijn hart kon verkrijgen om er maar een paar foto’s van te delen. Nu hoor ik je denken: wat is er in vredesnaam zo bijzonder aan? Nou, dat is onder andere het feit dat je het gevoel hebt naar een andere planeet te zijn gereisd wanneer je in dit park bent. Lassen Volcanic is een park bomvol met vulkanische activiteit zoals geisers, zwavelmeren en fumaroles. Het meest indrukwekkende deel van het park was ‘Bumpass Hell’: Een vallei waar vlonders boven de grond ‘zweefden’ waarover je kon lopen. Je liep boven de vulkanische grond tussen gekleurd steen, pruttelende plasjes ‘zut’ en smaragdgroene meren. De stoom die je op de foto’s ziet stonk indringend naar zwavel. Het bizar maar prachtig! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

California State, part 1

Californië. ‘The sunny state’. En dat was het. Californië is alles wat je ooit in de films hebt gezien. En dan nog wat meer. De Big Sur kust, de steden, de zon. Dit is wat we er allemaal hebben uitgespookt (klik door voor meer).
>> English after the jump

Read more »

Feestbeest beursjes // Party animal clutches

Met al die ‘after-roadtrip’ artikelen die ik hier de afgelopen weken met jullie deel lijkt het net alsof ik de laatste tijd niets anders doe dan nagenieten. Nou, nee. Hoewel ik behoorlijk wat tijd besteed aan het selecteren, nabewerken en delen van roadtrip-foto’s hier op de blog, is mijn bedrijf ook weer helemaal ‘up and running’, wat betekent dat ik bezig ben met allerlei leuke nieuwe projecten en met het ontwerpen van nieuwe producten.
Over nieuwe producten gesproken: vandaag wil ik jullie deze nieuwe beursjes laten zien, die ik maakte met mijn nieuwe Feestbeesten stof. Ze zijn nu verkrijgbaar in mijn Etsy shop. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Tweeëndertig selfies // Thirty-two selfies

Als voorbereiding op onze trip was John vastbesloten een GoPro aan te schaffen. Ik vond dit een beetje een nutteloze investering aangezien het een ‘action cam’ is, we geen bijzonder wilde plannen hadden en ik dus ook prima zou kunnen filmen met mijn spiegelreflexcamera. Desalniettemin heeft de GoPro zich als erg handig bewezen, zowel voor filmen als voor het maken van selfies. Want John kocht namelijk ook zo’n veel bekritiseerde ‘selfiestok’. En hoewel het naar mijn mening best een afschuwelijke accessoire is hadden we wel dolle pret met selfies maken. Tweeëndertig selfies in totaal. Klik door voor meer.

>> English after the jump

Read more »

Portland

Hoewel je al wel wat dingetjes van Portland hebt kunnen zien in mijn artikel over de World Domination Summit heb ik nog steeds een heleboel te laten zien. Nu ik er over nadenk kan ik wel zeggen dat Portland mijn favoriete stad is van alle steden die we hebben gezien tijdens onze roadtrip. Het is een oude stad (op een goed manier), niet super druk, een beetje hippie-ish en gewoon zo mooi! Oh en heb ik je al verteld over de ‘foodcarts’? Er zijn bepaalde ‘blocks’ in de stad die helemaal toebedeeld zijn aan foodcarts. Kraampjes met voedsel uit keukens van over de hele wereld. Veel eten. Lekker eten. Heb ik al weleens gezegd dat ik van eten houd? Anyway. Portland, ik mis je nu al. Deze is voor jou. Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Oregon State, Part 2

Oh Oregon. Je bent op zoveel manieren zo mooi. Afgelopen week liet ik jullie deel 1 van ons Oregon-avontuur zien. Vandaag is het tijd voor deel twee! Klik door voor meer.
>> English after the jump

Read more »

Hi there! This is me: Vera Bertens. Freelance Imagery Inventor from The Netherlands. I live and work in my New England style home that is mostly pink from the inside. In my colorful, mid-century inspired studio I make illustrations, design products and create digital content for my own brand (franje design) as well as other clients, brands and companies.

Read more about Vera >>

@verabertens
Subscribe here (Dutch only)
Logo_FranjeDesign_Footer-1.png

KvK 17260101 / © franje design 2009-2023 / All rights reserved
Privacyverklaring / Privacy Policy / Disclaimer 

(Dutch only)

Niet zomaar een nieuwsbrief! Iedere maand krijg jij de leukste roundup van alles wat er in en rond mijn bedrijf gebeurd is rechtstreeks in je mailbox. Maar je vindt ook regelmatig gratis downloads, speciale lezerkortingen en achter-de-schermen materiaal in mijn nieuwsbrief. Schrijf je hieronder in: