This is Vera

Vera-05_BLOG
Ik ben Vera Bertens: het creatieve hart en brein achter mijn label ‘franje design’, wat ik oprichtte in 2009. Pas in 2011 ben ik echt hard aan de slag gegaan om wat van franje design te maken, terwijl ik nog studeerde aan de kunstacademie.
In de lente van 2013 ben ik afgestudeerd als ‘Bachelor of Design’ (om precies te zijn; illustratie), daarvoor behaalde ik in 2008 al mijn diploma als grafisch ontwerper.

Het begon allemaal met een kussenhoes.
Toen ik in 2011 middenin een verhuizing zat heb ik de complete aardbol afgezocht naar een kussenhoes met daarop jukeboxen (ik heb ‘iets’ met het Amerika van de jaren ’50, waardoor ik soms weleens denk dat ik op het verkeerde continent en in het verkeerde tijdperk geboren ben), maar ik kon deze nergens vinden. Echt. Nergens.
Op dat moment besloot ik dat ik er zelf één ging maken en dat was het moment dat de ontwerp-mania begon. Om vervolgens nooit meer op te houden.

Tijdens het illustreren en ontwerpen van eigenlijk alles wat los en vast zit, heb ik een passie (of misschien zelfs obsessie) ontwikkeld voor lama’s. Om eerlijk te zijn kan ik niet precies herleiden hoe dit tot stand is gekomen, maar hij is er nu eenmaal en het ziet er naar uit dat hij voorlopig niet meer verdwijnt.
Lama’s (en zo nu en dan een alpaca) zijn een onderwerp dat je vaak terugziet in mijn illustraties, maar ik haal mijn inspiratie eigenlijk overal vandaan. Dat is (als je het mij vraagt) het mooiste van inspiratie; dat je niet precies weet waar het vandaan komt en dat het je blijft verrassen; het is er zomaar ineens.

Naast dat ik autonoom illustreer en ontwerp (wat me een geweldig gevoel van vrijheid geeft), werk ik ook in opdracht vanuit mijn atelier in Tilburg.

Mocht je na dit verhaal nog vragen hebben, dan kun je altijd contact met me opnemen.
Als je meer wilt weten over hoe ik precies werk, dan moet je absoluut dit artikel lezen.